Lees op onze blog de laatste nieuwtjes van het Boshuis. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel!

Boshuis Nij Hildenberg – tevreden gasten

Boshuis Nij Hildenberg en het gastenboek

wstekstWat genieten wij altijd van de verhalen van onze gasten van het Boshuis. Niets leukers dan te lezen wat ze allemaal hebben gedaan en hoe ze het Boshuis hebben ervaren. Vaak komt het overeen met het gevoel dat wij altijd ervaren: een heerlijke rust en je even terugtrekken uit een drukke wereld. Maar ook de uitstapjes herkennen we of juist het gevoel dat je helemaal even niets hoeft te doen en graag in en om het huis wilt blijven. Hoe dan ook worden we bevestigd in ons idee dat we ons vakantiehuis graag delen met anderen en het niet alleen voor ons zelf houden. En omdat we graag nog meer mensen zouden willen tegemoetkomen, hebben we besloten een tweede Boshuis te bouwen: Boshuis Friesche Duin.

 Wil je de ontwikkelingen van Boshuis Friesche Duin volgen? Kijk dan eens op het Instagram account @boshuisfriescheduin of Facebookpagina Boshuis Friesche Duin. Wellicht mogen we je daar eens verwelkomen.

Boshuis Nij Hildenberg – kerst

Boshuis Nij Hildenberg viert kerst

wskerstverlichtingWat was het weer heerlijk om een weekje in het Boshuis te zijn. De decembermaand is altijd druk met Sinterklaasactiviteiten, het jaarlijkse kerstdiner op school en het afronden van allerlei zaken op het werk. We keken er dan ook echt naar uit om de rust van het Boshuis op te zoeken. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt in de omgeving van het Boshuis, zijn een dagje naar Groningen geweest, hebben kerst gevierd en met vrienden afgesproken in het Boshuis. En alles zonder op de klok te hoeven kijken of van hot naar her te vliegen. Gewoon lekker thuis. De houtkachel aan, spelletjes uit de kast en lekker eten. Op naar volgend jaar!

Wil je ook eens genieten van het Boshuis? Neem dan eens een kijkje op de beschikbaarheidskalender. Wie weet kan je een gaatje vrij maken.

 

Boshuis Nij Hildenberg – donkere dagen

Boshuis Nij Hildenberg in het licht

wsbuitenbeeldavondIn deze tijd van het jaar worden de dagen steeds korter. Het leuke hiervan is dat je al vroeg in de middag de kaarsjes kan aansteken in het Boshuis. Wij houden van de sfeer die dan ontstaat in het Boshuis. Het warme licht van de kaarsen, de warmte van de houtkachel en de rust die over ons heen valt, maakt het Boshuis een fijne plek om je even op te laden. Vaak proberen we aan het einde van de middag nog een flinke boswandeling te maken. Als we dan weer richting het Boshuis lopen, hoeven we alleen maar het licht te volgen. Wanneer we weer binnen zijn, maken we de houtkachel aan, schenken we een wijntje in en nestelen we ons op de bank met een boekje of tijdschift. We maken dan geen ingewikkelde gerechten voor het avondeten. Met een kom soep, lekker brood uit de oven en een quiche gaan wij lekker de avond in.

 Ook eens een flinke boswanding maken en dan terugkomen in een gezellig Boshuis? Vul het reserveringsformulier in en boek eens een weekendje of weekje weg.

Boshuis Nij Hildenberg – winter

Boshuis Nij Hildenberg maakt zich op voor de winter

wswinterbeeldWanneer de winter zijn intrede doet, hopen we altijd dat we kunnen schaatsen of de slee uit de schuur van het Boshuis kunnen pakken. Het eerste jaar dat wij het Boshuis als ons tweede huis mochten hebben, vielen we met onze neus in de boter. Niet één keer wakker worden in een witte wereld, niet twee keer, maar wel meerdere keren was de wereld rond het Boshuis wit gekleurd. De kinderen hebben wat afgespeeld in het bos. De slee mee, de beste heuvel uitzoeken en dan naar beneden roetsjen. Maar we hebben ook onze schaatsen kunnen onderbinden. In het dorp is een ijsbaan, die door enthousiaste vrijwilligers wordt onderhouden. Het beste geprepareerde ijs, de lekkerste koek en zopie en een hartelijke sfeer maakt de ijsbaan een heerlijke plek die we graag bezoeken als we in het Boshuis zijn. Het afgelopen weekend had het ’s nachts gevroren en was het bos omgetoverd in een witte wereld. Op weg naar de bakker maakten we deze foto. Dat iets simpels als een broodje halen tot zo’n overweldigend gevoel kan leiden, maakt je dankbaar. Dankbaar dat we kunnen genieten van het Boshuis en haar prachtige omgeving.

 De winter is een heerlijke tijd om in het Boshuis te zijn. Mocht je ook willen boeken, kijk dan snel op de beschikbaarheidskalender en stuur een reserveringsformulier toe.

Boshuis Nij Hildenberg – uitkijktoren

Boshuis Nij Hildenberg op de uitkijk

wsuitkijktorenDit weekend waren we in het Boshuis en wel om een speciale reden. Op loopafstand van het Boshuis is er het afgelopen jaar namelijk hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe uitkijktoren in Appelscha. De oorspronkelijke houten uitkijktoren Belvédère is vervangen door een prachtig stalen ontwerp dat past binnen het bosrijke gebied van Appelscha. Met een lift en verschillende uitkijkposten is het een toren geworden, dat toegankelijk is voor iedereen. Het uitzicht is prachtig. Met vergezichten over het Drents Friese Wold is de klim meer dan de moeite waard. Bij terugkomst in het Boshuis waren we het er allemaal wel over eens: dit gaan we nog eens doen.

 Wanneer je in het Boshuis logeert en ook de Belvédère wilt beklimmen, kun je bij restaurant De Bosberg, aan de voet van de toren, een kaartje halen.

Vakantiehuis Boshuis Nij Hildenberg – boswandeling

Vakantiehuis middenin het bos

wsboswandelingAfgelopen weekend was het weer zover. We hadden op tijd al onze spullen gepakt om aan het einde van de middag vanuit Haarlem naar ons vakantiehuis in Friesland te gaan. Heerlijk een weekendje weg van alle drukte en bijkomen in ons vakantiehuis Boshuis Nij Hildenberg. Bij aankomst weet ieder wat haar te doen staat. De auto is dan ook snel uitgepakt en in no time hebben we ons gesetteld. Het ene weekend maken we plannen wat we willen gaan doen. Gaan de meiden paardrijden, gaan we shoppen of misschien naar een van de leuke woonwinkeltjes in de buurt of doen we helemaal niets en genieten we van het vakantiehuis en haar omgeving. Het is het laatste geworden. Vanuit het vakantiehuis loop je zo het bos in en kun je heerlijke boswandelingen maken. Wanneer je de gelegenheid neemt om het bos in je op te nemen, zie je prachtige dingen. Het licht dat door de bomen schijnt, een eekhoorntje dat weg schiet en als je echt geluk hebt een paar hertjes. Wij genoten van de feeërieke plekken, vlakbij het vakantiehuis. Een plek om echt even stil te staan en te genieten van al het moois.

 Kom ook een frisse neus halen en boek een verblijf in het Boshuis. Op de beschikbaarheidskalender kan je zien, wanneer het Boshuis vrij is.

 

Houtkachel Jacobus in Boshuis Nij Hildenberg

Houtkachel Jacobus verwarmt het Boshuis

boshuishoutkachelNu de dagen korter worden en het kouder wordt, maken we steeds vaker de houtkachel in het Boshuis aan. Voordat we het Boshuis vijf jaar geleden gingen verbouwen, wisten we al dat we voor de Jacobus zouden gaan. Een houtkachel met een mooie uitstraling die het Boshuis extra sfeer geeft en -niet te vergeten- een heerlijke warmte brengt. Omdat we zelf een hekel hebben aan kou en tocht, hebben we ook gewoon een systeem van centrale verwarming. Wanneer je een verblijf hebt geboekt in het Boshuis, staat er een mand met hout klaar voor de houtkachel. Met de bijbehorende aanmaakhoutjes heb je de houtkachel in not time brandend en kan het grote genieten beginnen.

Ook je lekker opwarmen? Boek dan een verblijf door het reserveringsformulier in te vullen en toe te sturen.


Boshuis Nij Hildenberg – nazomeren

Boshuis Nij Hildenberg geniet van de nazomer

wsfoodbarOndanks dat de zomervakantie alweer achter ons ligt, genieten we nog volop van het zomerseizoen in het Boshuis. We houden zo lang mogelijk onze korte broek aan en proberen zoveel mogelijk buiten te zijn. In de tuin van het Boshuis spelen, trampoline springen, onze Boshuis tafeltenniscompetitie voortzetten, boswandelingen maken, spelen op de Zandvlakte en vooral ook ergens wat drinken of buiten de deur eten. In het dorp is onlangs Bosberg Foodbar geopend, een leuke plek om wat te drinken of heerlijk (biologisch) te eten. Echt een aanrader, zeker als je even geen zin hebt om te koken, maar wel in de sfeer van het Boshuis wilt blijven!

 Ook samen met je kinderen genieten van een heerlijk biologisch patatje om daarna weer lekker naar het Boshuis te gaan? Vul dan het reserveringsformulier in en stuur deze toe.

Boshuis Nij Hildenberg

Boshuis en buitenlevenBoshuis Nij Hildenberg stookt een vuurtje

Wat een heerlijke tijd beleven wij in het Boshuis. Na een week in Zweden en Denemarken te zijn geweest, zijn we nu twee weken in het Boshuis. En wat een geluk: na een regenachtig Zweden is het mooi weer in Nederland. In de zomer is het dan heerlijk onder het bladerdak. We zitten dan lekker voor ons Boshuis en genieten van al het moois om ons heen. We lopen naar het Bosbad toe en nemen een duik. Bij terugkomst spelen de kinderen lekker buiten en genieten wij van een wijntje met een lekker stukje kaas. Wanneer het ’s avonds wat donker wordt, steken wij een vuurtje aan en genieten van het vlammenspel. Kortom, de zomers in het Boshuis zijn geweldig!

Bosbad Appelscha

Bosbad AppelschaBosbad Appelscha en het Boshuis

Wat zo fijn is aan het Boshuis, is dat het op 5 minuten lopen van het Bosbad ligt. Het zwembad ligt verscholen tussen de bomen en naast prachtige zwembaden heeft het een mooie zonneweide. Een paar peuterbadjes voor de kleinsten een een mooi zwembad met een 1e, 2e, 3e en 4e bad. Met springplanken, klautertoren en glijbanen. Wij genieten er altijd volop. Bij echte mooie zomerdagen, lopen wij tussen de middag even naar het Boshuis om een hapje te eten en daarna hup terug naar het Bosbad. In de zomervakantie is het Bosbad ’s avonds tot acht uur open. En af en toe wordt er voor de kinderen een disco georganiseerd. Een super feest!

Wil je ook eens naar het Bosbad? Boek dan nu alvast je zomervakantie voor 2017. Voor je het weet, is het al weer zover.